ceturtdiena, 2014. gada 11. septembris

Krākšana


Krākšana ir aizsmakusi vai skarbu skaņu, kas notiek, ja jūsu elpošana ir daļēji aizsegts kaut kādā veidā, kamēr jūs miega. Dažreiz krākšana var liecināt par nopietnu veselības stāvokli. Turklāt krākšana var būt traucēklis, lai jūsu partneris.

Tik daudz kā puse no pieaugušajiem krāc reizēm. Krākšana rodas, ja gaisa plūsmas pagātnes atviegloti audus jūsu rīklē, izraisot audus vibrē kā jūs elpot, kas rada šos kairinošas skaņas.

Dzīvesveida izmaiņas, piemēram, zaudēt svaru, izvairoties no alkohola tuvu gulētiešanas vai guļ uz jūsu pusē, var palīdzēt apturēt krākšana.

Turklāt, medicīniskās ierīces un ķirurģija ir pieejami, kas var samazināt negatīvo krākšana. Tomēr tie nav piemēroti vai nepieciešami ikvienam, kurš snores.
Atkarībā no iemesla jūsu krākšana, Jūsu simptomi var ietvert:

Troksnis miegā 
pret krākšanu

Pārmērīga miegainība dienas laikā
grūtības koncentrēties
iekaisis kakls
nemierīgs miegs
Gasping vai aizrīšanās naktī
Augsts asinsspiediens
Sāpes krūtīs naktī
Kad apmeklēt ārstu
Redzēt savu ārstu, ja:

Tavs krākšana ir tik skaļa tas izjaucot jūsu partnera miegu
Tu pamosties aizrīšanās vai gasping
Tie var liecināt jūsu krākšana izraisa smagāku stāvoklī, piemēram, obstruktīvas miega apnojas.

Ja jūsu bērns snores, jautājiet savam pediatrs par to. Bērni var būt obstruktīvas miega apnojas too. Deguna un kakla problēmas - piemēram, paplašinātās mandeles - un aptaukošanās bieži var sašaurināt bērna elpceļi, kas var novest pie jūsu bērnam attīstīt miega apnoja. Apstrādājot šos nosacījumus var palīdzēt savam bērnam daudzos veidos.
Daudzi faktori, piemēram, anatomija jūsu mutes un deguna blakusdobumu, alkohola patēriņu, alerģijas, auksts, un jūsu svars, var novest pie krākšana.

Kad jūs iesnausties un progress no gaismas miega dziļā miegā, muskuļi jumta mutē (mīkstās aukslējas), mēles un rīkles atpūsties. Ar jūsu kakls audus var atpūsties pietiekami, ka viņi daļēji bloķēt jūsu elpceļu un vibrēt. Un, jo vairāk sašaurināt savu elpceļos, stingrākiem gaisa plūsma kļūst. Tas izraisa audu vibrāciju palielināt, kas izraisa jūsu krākšana augt skaļāk.

Šādi apstākļi var ietekmēt elpceļos un izraisa krākšanu:

Muti anatomija. Kam ir zema, biezu mīkstās aukslējas varat sašaurināt elpceļu. Cilvēki, kuriem ir liekais svars var būt papildu audus atpakaļ rīklē, kas var sašaurināt savu elpceļus. Tāpat, ja trīsstūrveida gabals audu karājas no mīksto aukslēju (ūka) ir iegarena, gaisa plūsma var tikt traucēts un vibrācijas palielinājās.
Alkohola patēriņš. Krākšana arī var tikt celta patērē pārāk daudz alkohola, pirms gulētiešanas. Alkohols atslābina kakla muskuļus un samazina savas dabiskās aizsargspējas pret elpceļu obstrukcija.
Deguna problēmas. Hroniska aizlikts deguns vai greizs šķērssiena starp nāsīm (atkāpies deguna starpsienas), var veicināt jūsu krākšana.
Miega apnoja. Krākšana var arī būt saistīta ar obstruktīvas miega apnojas. Šādā nopietnā stāvoklī, jūsu kakla audi daļēji vai pilnībā bloķēt jūsu elpceļus, novēršot jūs no elpošana.
Miega apnoja bieži raksturo skaļa krākšana seko periodiem klusums, kad elpošana apstājas vai gandrīz apstājas. Galu galā, šis samazinājums vai pauze elpošana var liecināt jums pamosties, un jūs varat atmodināt skaļā sprauslāt vai gasping skaņu. Jūs varat gulēt viegli dēļ traucēts miegs. Šis elpošanas pauzes modelis var atkārtot vairākas reizes naktī.

Cilvēki ar miega apnojas parasti pieredze periodi, kad elpošana palēnina vai katru stundu miegā apstājas vismaz piecas reizes. Efektīvs līdzeklis pret krākšanu nopērkamms šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru